ΔΙΑΜΟΝΗ

ΤΡΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

ΣΤΟ ΝΥΜΦΑΙΟ

Hotel Nymfes Hotel Nymfes Hotel Nymfes Hotel Nymfes

1η ΜΕΡΑ

Γνωριμία με το Νυμφαίο

Φθάνοντας στο ξενοδοχείο «Νύμφες» του παραμυθένιου χωριού Νυμφαίου, σας καλωσορίζουμε με σπιτικό λικέρ. Απολαμβάνετε το κέρασμά από την αυλή μας ή το καφέ μας ή το λιακωτό του ξενοδοχείου, έχοντας στα πόδια σας απλωμένη όλη την ομορφιά του χωριού.

Στη συνέχεια κάνοντας τη βόλτα σας στο χωριό ,το όλο σκηνικό σας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο. Η αρχιτεκτονική των επιβλητικών κτισμάτων (τύπος μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά),τα καλντερίμια, το πανέμορφο δάσος οξιάς που περιβάλλει το χωριό ,στην καρδιά του Βιτσίου, σας μεταφέρουν σε ένα τόπο παραμυθένιο. Δικαιολογημένα ο Ν. Μέρτζος, ορμώμενος από το μυθιστόρημα της Π. Δέλτα (Παραμύθι δίχως όνομα), είπε: ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΟΝΟΜΑ «ΝΥΜΦΑΙΟ».

Μετά τη βόλτα σας μιας και βρίσκεστε σε υψόμετρο 1350 μέτρων και η όρεξη περισσεύει μπορείτε να απολαύσετε κάποιο γεύμα στην πλατεία του χωριού ή στο ξενοδοχείο συνοδευόμενο με ξινόμαυρο κρασί της περιοχής.

2η ΜΕΡΑ

Επίσκεψη στον Αρκτούρο, το καταφύγιο του λύκου και δραστηριότητες

Ξεκινήστε την πεζοπορία σας από την Νίκειο Σχολή όπου θα ενημερωθείτε για το πρόγραμμα Αρκτούρος. Διασχίζοντας όλο το χωριό κατευθύνεστε προς το καταφύγιο της καφέ αρκούδας. Βγαίνοντας από το χωριό, η διαδρομή για το καταφύγιο συνεχίζεται μέσα στο δάσος της οξιάς. Εκεί έρχεστε σε επαφή με την αρκούδα και ενημερώνεστε γι’ αυτή.

Στη συνέχεια της μέρα σας μπορείτε να επισκεφθείτε το καταφύγιο του λύκου που βρίσκεται στην Αργαπιδιά 13Km από το Νυμφαίο.

Μπορείτε να κάνετε βαρκάδα ή κανό στη λίμνη Ζάζαρη, καθώς και ιππασία στο δάσος της περιοχής ή ποδηλασία.

Μπορείτε να κάνετε ένα γεύμα στο χωριό Σκλήθρο ή στο Ξινό Νερό. Εκεί θα βρείτε εστιατόρια που έχουν πάρει χρυσούς σκούφους.

Επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο για ξεκούραση μπορείτε να χαλαρώσετε με τις ευεργετικές ιδιότητες του χαμάμ ή του υδρομασάζ στο χώρο του σπα.

Επίσης μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας στο χώρο του ξενοδοχείου ή σε κάποιο μπαρ του χωριού.

Hotel Nymfes Hotel Nymfes Hotel Nymfes
Hotel Nymfes Hotel Nymfes Hotel Nymfes

 

3η ΜΕΡΑ

Οινογευσία και γευσιγνωσία στα επισκέψιμα οινοποιεία της περιοχής

 

Στην περιοχή υπάρχουν επισκέψιμα οινοποιεία, όπου μπορείτε να γευτείτε τα επώνυμα κρασιά της.

 

Επίσης υπάρχουν επισκέψιμα εργαστήρια κατασκευής παραδοσιακών εδεσμάτων, με βάση την κόκκινη πιπεριά Φλώρινας.

 

Ρωτήστε μας για πληροφορίες.

 

 

 

Σας ευχαριστούμε

Μοιραστείτε την εμπειρία σας...